Stomatološka poliklinika Ksaver- Marcela Perić,Marko Marović

IskustvoTradicijaKvaliteta

Prvi centar za oralno zdravlje u Hrvatskoj.
Utemeljeno 1979. godine

PREVENCIJA S EDUKACIJOM - MODERNA DIJAGNOSTIKA SUVREMENI MATERIJALI I METODE LIJEČENJA

Zdravi zubi cijeli život!

Stomatološka poliklinika Ksaver- Marcela Perić,Marko Marović

Endodoncija i revizija – liječenje pulpitisa

Ksaver

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem upale živca. Upala živca najčešće je rezultat opsežnog karijesa koji je zahvatio pulpu zuba. U tom slučaju potrebno je endodontsko liječenje, tzv. „vađenje živca“. Postupak se radi uz anesteziju i bezbolan je za pacijenta.

Uz klasičnu, ručno izvedenu endodonciju, postoji i strojna endodoncija koja je znatno brža, efikasnija i preciznija. U slučajevima starih i neadekvatnih liječenja zubnog živca, potrebna je revizija tih liječenja. Strojna endodoncija omogućuje brzu i uspješnu reviziju starih liječenja. Mi koristimo ProTaper i Profile strojne sustave za endodontsko liječenje i time pacijentima omogućujemo kraći i ugodniji posjet stomatologu!

Naše usluge endodoncije rade se isključivo uz upotrebu koferdama.

 

Često su stara i nedovoljna punjenja uzrok kroničnog “granuloma“, pravog žarišta bakterija, a žarište se može pretvoriti iznenada u tupu također nesnošljivu bol naročito, ako je oslabljen imunološki sustav i naglo pada tlak.

 

Terapija pulpitisa

Terapija pulpitisa  jest endondonsko liječenje koje se sastoji od vađenja pulpe iz korijenskog kanala zuba ili više njih ovisno o kojem zubu se radi te mehaničkog čišćenja i ispiranja inficiranog kanala. Postupak je iznimno zahtijevan, a može biti i dugotrajan, zbog anatomije naročito više korijenskih zuba, ukoliko niste znali da ne postoji niti jedan zub na svijetu koji je identičan u svojoj građi. U čiste i dezinficirane kanale ulaže se sredstvo za punjenje kanala, koje mora biti dobro zabrtvljeno, te slijedi završni ispun. Stomatološka poliklinika Ksaver taj komplicirani i zahtijevan zahvat radi isključivo s koferdamom, koji omogućuje liječniku sterilan rad na zubu a pacijentu zaštitu u usnoj šupljini.

Postupak se radi pod anestezijom i potpuno je bezbolan za pacijenta, ne samo što ublažava bol već zaustavlja infekciju uklanjanjem umirućeg tkiva iz pulpe zuba i pomaže spasiti zub kojem prijeti opasnost da bude izgubljen.

Upotrebljavamo najmoderniju strojnu endodonciju uz pomoć instrumenta endometra koji omogućuje i pacijentu vizualizaciju dubine čišćenja kanala. Tehnika kojom se služimo je ProTAPER strojna endodoncija omogućuje brže i bolje čišćenje zubnih kanal, njihovo ispiranje i punjenje. Postupci se rade bezbolno i s koferdamom i endometrom.