Stomatološka poliklinika Ksaver- Marcela Perić,Marko Marović

IskustvoTradicijaKvaliteta

Prvi centar za oralno zdravlje u Hrvatskoj.
Utemeljeno 1979. godine

PREVENCIJA S EDUKACIJOM - MODERNA DIJAGNOSTIKA SUVREMENI MATERIJALI I METODE LIJEČENJA

Zdravi zubi cijeli život!

Stomatološka poliklinika Ksaver- Marcela Perić,Marko Marović

Implantologija

Ksaver

Od svih načina na koje moderna stomatologija može napraviti nove zube koji nedostaju, zubni implantanti su daleko najbolji; no, ne postoji opcija koja će vam dati dugotrajniji rezultat. Implantanti su mali dijelovi titana koji zamijenjuju korjenski dio zuba koji nedostaje i ugrađuju se u gornju ili donju čeljust.

Implantologija je napravila veliki iskorak u širinu mogućnosti zbrinjavanja gubitka zuba i bezubosti. Implantanti pomažu u očuvanju koštane potporne kosti koja prirodno propada nakon gubitka zuba. Gubitak jednog ili više zubi narušava funkcijski i estetski sklad u usnoj šupljini. Rehabilitacija takvog stanja podrazumijeva nadomjestak zubi koji nedostaju. Kirurškim postupkom se ugrađuje implantat (titanski vijak) u čeljust koji zamijenjuje prirodni korijen zuba. Nakon uspiješne osteointegracije (cijeljenje i srastanje kosti implantata) implantat će biti obložen najboljim materijalom koji će biti izrađen po obliku i boji u skladu sa Vašim postojećim zubima.

Prednost takve terapije je u tome što se susjedni zubi ne moraju brusiti kao kod izrade klasičnog mosta.

Prilikom izrade krunica na implantatu zamjenjuje se jedan zub; ugrađuje se jedan implantat da bi zamijenio korijenski dio zuba, a na vrh se stavlja krunica koja simulira stvarni zub. Čak iako je početni trošak veći od drugih opcija, to je dugoročno najisplativije rješenje.

Nadalje, kod izrade mosta na implantatu, implantati djeuju kao potpora za most, zbog čega nisu potrebni implantati za svaki pojedini zub.